iPhone 4 Batterij vervangen

  • Geplaatst op
  • Door Frank van kassen
  • 0
iPhone 4 Batterij vervangen

Je iPhone 4 kan geen lading vasthouden? Vervang de batterij! Gelukkig vereist het vervangen van de batterij op de iPhone 4 minimale demontage. Voor optimale prestaties, kalibreer je de nieuw geïnstalleerde batterij: laat de batterij leeglopen tot minder dan 10% en laadt vervolgens ononderbroken op tot 100%.

Stap 1.

Voordat je begint, ontlaadt je de batterij van je iPhone onder de 25%. Een geladen lithium-ionbatterij kan vlam vatten en / of exploderen als deze per ongeluk wordt doorgeprikt.

- Schakel je iPhone uit voordat je begint met demontage.
- De achterkant van je iPhone 4 heeft misschien twee # 000 Phillips-schroeven of de vijfpuntige "Pentalobe" -schroeven van Apple. Controleer welke schroeven je hebt en zorg dat je ook de juiste schroevendraaier hebt om ze te verwijderen.
Verwijder de twee 3,6 mm Pentalobe- of Phillips # 000-schroeven naast de dockconnector.

Zorg ervoor dat de schroevendraaier goed zit bij het verwijderen van Pentalobe-schroeven, ze zijn heel gemakkelijk te beschadigen.

Stap 2.

Duw het achterpaneel naar de bovenrand van de iPhone. Het paneel zal ongeveer 2 mm bewegen.

Stap 3.

Knijp het achterpaneel in met je vingers en til het weg van de iPhone. Je kunt ook een kleine zuignap gebruiken. Pas op dat je de plastic clips op het achterpaneel niet beschadigt. Als je een nieuw achterpaneel installeert, verwijder je de plastic beschermsticker aan de binnenkant van de cameralens en de sticker uit het grote zwarte gebied nabij de lens.

Stap 4.

Verwijder de enkele 2,5 mm Phillips-schroef waarmee de batterijconnector op de printplaat is bevestigd. Sommige apparaten kunnen twee schroeven hebben, waarvan er één het contactvlak dat zich boven de schroef bevindt, aangegeven in rood op de foto, omlaag houdt.

Stap 5.

Gebruik een kunststof openingsgereedschap om voorzichtig de batterijconnector uit de aansluiting op de printplaat te wrikken.

Wrik van de boven- en onderkant van de connectorbeugel - er is niet zo veel van een overhang aan de zijkanten en je kunt de connector beschadigen.

Wees voorzichtig om alleen de batterijconnector los te wrikken en niet de aansluiting op de printplaat. Als je op de connector van de logicboardkaart wringt, kun je deze volledig verbreken. Verwijder de metalen clip die de antenneconnector afdekt.

Stap 6.

Gebruik het doorzichtige plastic treklipje om de batterij voorzichtig uit de iPhone te tillen. Als het lipje breekt voordat de batterij is ontgrendeld, schuif je voorzichtig een spudger onder het batterijlipje om de lijm los te maken. Wrikken op andere plaatsen kan schade veroorzaken. Als je vervangende batterij in een plastic hoes zit, moet je deze voor de installatie verwijderen door deze weg te trekken van de lintkabel. Controleer voordat uje de batterijconnector opnieuw aansluit of de contactclip (rood weergegeven) juist naast de batterijconnector staat. Reinig voor het hermonteren metaal-op-metaal contactpunten met een ontvetter zoals windex. De oliën van je vingers kunnen problemen met de draadloze interferentie veroorzaken. Voer een harde reset uit na de hermontage. Dit kan verschillende problemen voorkomen en het oplossen van problemen vereenvoudigen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »