iPhone 4 LCD en scherm vervangen

  • Geplaatst op
  • Door Frank van Kassen
  • 0
iPhone 4 LCD en scherm vervangen

Gebruik deze gids om de weergavesamenstelling van je iPhone te vervangen. Als je het beeldscherm terugplaatst, krijg je een nieuw voorpaneel, een digitizer en een LCD-scherm. Het LCD-scherm is in de fabriek op het glas geplakt en de twee delen kunnen niet zonder schade worden gescheiden.

Nadat je de beeldschermconstructie met succes hebt vervangen, bescherm je je nieuwe scherm tegen krassen door een screenprotector te installeren.

Informatie over deze reparatie Benodigde tools voor deze reparatie
Moeilijkheidsgraad: Ingewikkeld
Stappen: 31 
Reparatieduur: 1 uur
- P2 Pentalobe schroevendraaier
- Simkaar ejector 
- Kruiskop #000 schroevendraaier
- Plastic openingstool
- Spudger 
- Platte schroevendraaier

 

Stap 1 Achterkant

Voordat je begint, ontlaadt je de batterij van je iPhone onder de 25%. Een geladen lithium-ionbatterij kan vlam vatten en / of exploderen als deze per ongeluk wordt doorgeprikt.

- Schakel je iPhone uit voordat je begint met demontage.
- De achterkant van je iPhone 4 heeft misschien twee # 000 Phillips-schroeven of de vijfpuntige "Pentalobe" -schroeven van Apple. Controleer welke schroeven je hebt en zorg dat je ook de juiste schroevendraaier hebt om ze te verwijderen.
Verwijder de twee 3,6 mm Pentalobe- of Phillips # 000-schroeven naast de dockconnector.Zorg ervoor dat de schroevendraaier goed zit bij het verwijderen van Pentalobe-schroeven, ze zijn heel gemakkelijk te beschadigen.

Stap 2.

Duw het achterpaneel naar de bovenrand van de iPhone. Het paneel zal ongeveer 2 mm bewegen.

Stap 3.

Knijp het achterpaneel in met je vingers en til het weg van de iPhone. Je kunt ook een kleine zuignap gebruiken. Pas op dat je de plastic clips op het achterpaneel niet beschadigt. Als je een nieuw achterpaneel installeert, verwijder je de plastic beschermsticker aan de binnenkant van de cameralens en de sticker uit het grote zwarte gebied nabij de lens.

Stap 4.

Verwijder de enkele 2,5 mm Phillips-schroef waarmee de batterijconnector op de printplaat is bevestigd. Sommige apparaten kunnen twee schroeven hebben, waarvan er één het contactvlak dat zich boven de schroef bevindt, aangegeven in rood op de foto, omlaag houdt.

Stap 5.

Gebruik een kunststof openingsgereedschap om voorzichtig de batterijconnector uit de aansluiting op de printplaat te wrikken.

Wrik van de boven- en onderkant van de connectorbeugel - er is niet zo veel van een overhang aan de zijkanten en je kunt de connector beschadigen.

Wees voorzichtig om alleen de batterijconnector los te wrikken en niet de aansluiting op de printplaat. Als je op de connector van de logicboardkaart wringt, kun je deze volledig verbreken. Verwijder de metalen clip die de antenneconnector afdekt.

Stap 6.

Gebruik het doorzichtige plastic treklipje om de batterij voorzichtig uit de iPhone te tillen. Als het lipje breekt voordat de batterij is ontgrendeld, schuif je voorzichtig een spudger onder het batterijlipje om de lijm los te maken. Wrikken op andere plaatsen kan schade veroorzaken. Als je vervangende batterij in een plastic hoes zit, moet je deze voor de installatie verwijderen door deze weg te trekken van de lintkabel. Controleer voordat uje de batterijconnector opnieuw aansluit of de contactclip (rood weergegeven) juist naast de batterijconnector staat. Reinig voor het hermonteren metaal-op-metaal contactpunten met een ontvetter zoals windex. De oliën van je vingers kunnen problemen met de draadloze interferentie veroorzaken. Voer een harde reset uit na de hermontage. Dit kan verschillende problemen voorkomen en het oplossen van problemen vereenvoudigen.

Stap 7 Moederbord

Gebruik een sim ejector om de SIM-kaart en de houder uit te werpen. Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid kracht vereisen. Verwijder de SIM-kaart en de houder.

Stap 8

Verwijder de volgende twee schroeven:
- Een 1,2 mm kruiskop
- Eén kruiskopvan 1,6 mm

Verwijder de kabelconnector van de dunne stalen dockconnector van de iPhone. Zorg ervoor dat je vóór het hermonteren alle metalen-op-metaal contactpunten op de afdekking van de dockconnectorkabel schoonmaakt met een ontvetter zoals windex. De oliën op jevingers kunnen problemen met de draadloze interferentie veroorzaken.

Stap 9 

Gebruik een openingsgereedschap om de connector van de dock-kabel voorzichtig van de korte uiteinden van de connector van de printplaat los te wrikken.

Stap 10

Trek de kabel van het dock-lint voorzichtig van de printplaat en de onderste luidsprekerbehuizing. Gebruik geen overmatige kracht om de kabel van het docklint van de printplaat te verwijderen. Hierdoor kan de kabel scheuren.

Stap 11

Gebruik een kunststof openingsgereedschap om de onderste antenneconnector omhoog te wrikken uit de aansluiting op de printplaat.

Stap 12

Verwijder de 1,9 mm Phillips-schroef waarmee de onderkant van de printplaat aan de binnenbehuizing is bevestigd.

Stap 13

Verwijder de volgende vijf schroeven waarmee de Wi-Fi-antenne op de printplaat is bevestigd:

- Eén kruiskop van 2,3 mm

- Twee kruiskoppen van 1,6 mm

- Eén 1,4 mm kruiskop

- Eén 4,8 mm kruiskop

Begin bij het opnieuw monteren eerst met het vervangen van de 4,8 mm kruiskop-schroef en vervolgens met de 2,3 mm. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat en vermijd dat het LCD-scherm en de digitizer onbruikbaar worden.

Zorg er ook voor dat je de lange 4,8 mm lange kruiskop-achterkant weer goed plaatst tijdens het opnieuw in elkaar zetten. Dit is de basis voor de Wi-Fi-antenne en is vaak de boosdoener als je slechte Wi-Fi-ontvangst hebt na het opnieuw monteren.

Stap 14

Gebruik een openingshulpmiddel om de bovenkant van de wifi-antenne iets van de printplaat weg te tillen.

Gebruik de punt van een spudger om de Wi-Fi-klemmetjes weg te trekken van het binnenframe.

Verwijder de wifi-antenne van de iPhone. Zorg ervoor dat je de metalen clips aan de bovenkant van de kap niet verliest waar de 4.8mm-schroef vastzit of de 4.8mm-schroef. Dat is de belangrijkste reden voor abnormale Wi-Fi-prestaties na de hermontage.

Zorg ervoor dat je vóór het hermonteren alle metalen-op-metaal contactpunten op de connectorafdekking reinigt met een ontvetter zoals Windex. De oliën op uw vingers kunnen problemen met de draadloze interferentie veroorzaken. Maak de connectoren zelf niet schoon met Windex.

Stap 15

Gebruik een openingstool om de connector van de achterste camera voorzichtig uit de aansluiting op de printplaat te tillen.

Verwijder de achterste camera.

Stap 16

Verwijder de kleine ronde witte sticker (garantiesticker en waterindicator) die de schroef afdekt bij het lipje van de batterij. Verwijder de 2,4 mm kruiskop-schroef die verborgen was onder de sticker.

Stap 17

Gebruik de rand van een plastic openingsgereedschap om voorzichtig de volgende connectoren omhoog en uit hun sockets op de printplaat te trekken:

- Digitizer-kabel (wrik van onderen)

- LCD-kabel (wrik van onderen)

- Hoofdtelefoonaansluiting / volume-knopkabel (wrik van boven)

- Topmicrofoon- / slaapknopkabel (wrik van boven)

- Camera aan de voorkant (wrik van boven)

Stap 18

Verwijder de 4,8 mm afstandsschroef bij de koptelefoonaansluiting.

Afstandsschroeven kunnen het best worden verwijderd met behulp van een iPhone-schroevendraaierbit en stuurhendel.

In een mum van tijd doet een kleine platte schroevendraaier het werk, maar wees extra voorzichtig om ervoor te zorgen dat deze niet wegglijdt en de omliggende componenten beschadigt.

Bij het opnieuw in elkaar zetten van het apparaat stelt deze afstand de hoogte in van het Wi-Fi-schild dat in stap 13 is verwijderd. Als het schild niet wordt verdraaid, bevindt het zich boven het vlak van het frame en schuift de achterkant niet op zijn plaats in stap 2. Het schild moet gelijk zijn met de hoofdtelefoonaansluiting.

Let er bij het opnieuw monteren van het moederbord op dat de rand onder de omcirkelde steun blijft, anders passen de schroeven niet.

Zorg er bij het in elkaar zetten voor dat het rubberen afstandsstuk dat op de bovenkant van het moederbord is bevestigd, op zijn plaats zit.

Zonder dit onderdeel zou het moederbord de lintkabels eromheen kunnen beschadigen.

Stap 19

Verwijder het logicabord voorzichtig van de iPhone en let op eventuele kabels die vast kunnen komen te zitten. Pas op dat je de kleine gouden tand (rood gemarkeerd, aan de bovenkant) niet beschadigt, omdat deze erg kwetsbaar is. Let er bij het hermonteren op dat je de onderste antennekabel niet onder de printplaat vastzet.

Stap 20 Luidsprekerbehuizing

Verwijder de enkele 2,4 mm kruiskop-schroef waarmee de luidsprekerbehuizing aan de zijkant van het binnenframe is bevestigd.

Stap 21

Verwijder de luidsprekerbehuizing van de iPhone.

Voordat je de luidsprekerbehuizing weer op het binnenframe bevestigt, moet je ervoor zorgen dat de vier kleine EMI-vingers onder de lip van het LCD-frame rusten.

Zorg ervoor dat je vóór het hermonteren alle metalen-op-metaal contactpunten tussen de EMI-vingers en het interne frame en het bevestigingspunt van de messing schroef met een ontvetter zoals Windex schoonmaakt. De oliën op je vingers kunnen problemen met de draadloze interferentie veroorzaken.

Stap 22

Verwijder de volgende twee schroeven waarmee de trilmotor aan het binnenframe is bevestigd:

- Eén 6 mm kruiskop
- Eén 1,4 mm kruiskop

Verwijder de trilmotor van de iPhone.

Stap 23

Verwijder de 1,5 mm kruiskop-schroef waarmee het voorpaneel nabij de hoofdtelefoonaansluiting is bevestigd.

Stap 24

Verwijder de drie kruiskop-schroeven met een groot hoofd van 1,5 mm langs de volumeknopzijde van de iPhone.

Volg de ringen onder elk van de schroeven.

Tip: het kan lastig zijn, maar het is ook mogelijk om de kruiskop-schroeven met een groot kop van 1,5 mm enigszins iets los te draaien, zonder de set schroeven en ringen te hoeven verwijderen en vervangen.

Stap 25

Verwijder de 1,5 mm kruiskop-schroef bij de onderste microfoon.

Stap 26

Verwijder de 1,5 mm kruiskop-schroef in de buurt van de dockconnector-lintkabel.

Stap 27

Verwijder de drie kruiskop-schroeven met een groot hoofd van 1,5 mm langs de SIM-kaartzijde van de iPhone. Volg de ringen onder elk van de schroeven.

Tip: het kan lastig zijn, maar het is ook mogelijk om de kruiskop-schroeven met een groot kop van 1,5 mm enigszins iets los te draaien, zonder de set schroeven en ringen te hoeven verwijderen en vervangen.

Verwijder de kruiskopschroef van 1,5 mm bij de achterste camera (eerder verwijderd).

Stap 28

Steek voorzichtig de rand van een openingstool tussen de rubberen rand rond het schermglas en het stalen binnenframe. Probeer het gereedschap niet tussen het glas en de rubberen rand te plaatsen. Wrik de bovenrand van het voorpaneel voorzichtig van het stalen binnenframe vandaan.

Stap 29

- Til de bovenrand van het voorpaneelsamenstel langzaam en voorzichtig weg van het stalen binnenframe.
- Blijf het scherm verder van het stalen binnenframe draaien totdat het langzaam begint af te pellen van de lijm die onder het gebied van de home-knop is aangebracht.
- Het is misschien het gemakkelijkst om een ​​spudger aan de bovenkant in te voegen en voorzichting langs de randen te gaan. Trek de onderrand van het voorpaneel voorzichtig weg van het stalen binnenframe.

Wees voorzichtig, als de home-knop op het voorpaneel blijft plakken, kun je de kabel van de home-knop scheuren.
Trek het voorglas niet volledig weg van het frame. Als je dit wel doet, kan dit leiden tot schade aan de kabel van de digitizer.

Stap 30

Ontkoppel de digitaliseer- en LCD-kabels door het stalen binnenframe en verwijder het beeldscherm van de iPhone.

Wanneer je het beeldscherm opnieuw installeert, trek je de digitizer- en LCD-datakabels voorzichtig recht en voer je ze door de opening in het stalen frame. Wanneer het voorpaneel correct is geïnstalleerd, moeten zowel de LCD- als de digitizer-kabels zich onmiddellijk naast elkaar bevinden en dezelfde lengte hebben.

Als de digitaliseringskabel niet correct is geïnstalleerd, zal deze de bijbehorende aansluiting op de printplaat niet bereiken. Probeer het niet met geweld door te trekken, anders zal het scheuren. Verwijder de beeldschermconstructie, maak de kabel recht en voer deze volledig door.

Raak tijdens het hermonteren het metalen gedeelte aan de onderkant van de LCD-datakabel niet aan, dit kan problemen veroorzaken met het LCD-scherm. Als je het per ongeluk aanraakt, maak je het voorzichtig schoon met een alcoholdoekje voordat je verdergaat.

Stap 31

Je vervangende display kan worden geleverd met gekleurde plastic film aan de achterkant van het LCD-scherm. Gebruik in dat geval het lipje naast de startknop om de plastic film van het LCD-scherm af te halen voordat je het nieuwe beeldscherm in je iPhone installeert.

Wanneer je het scherm vervangt, moet je mogelijk het oortelefoonrooster en de doorzichtige plastic ring rond de naar voren gerichte camera opnieuw gebruiken van het oude / beschadigde scherm.

Reinig na het hermonteren het oppervlak van het aanraakscherm met een alcoholdoekje voordat je de iPhone weer inschakelt. De alcohol helpt bij het afvoeren van eventuele aanhoudende statische elektriciteit, die problemen kan veroorzaken met het display.

Na de hermontage sluit je de iPhone aan op een wisselstroombron voordat je hem voor de eerste keer inschakelt. Zodra de iPhone succesvol is opgestart, kun je de wisselstroom loskoppelen.

Bescherm de nieuwe display na heropbouw tegen eventuele krassen door een nieuwe screenprotector te installeren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »